בכרך העשירי של ההיסטוריה של הארץ התיכונה יש מידע מעניין על הנישואין, החלטתי להביא לכם אותו בנקודות:
- בימי שלום בני הלילית התחתנו בגיל מוקדם, אפילו שהם היו ילדים היו כבר החלטות על אירוסין.
- האירוסין הוכרזו במפגש של שני הבתים שמהם הזוג שמתחתן, ובמפגש הזה הם גם נתנו טבעות כסף אחד לשני.
- לפי חוקי האלדאר, האירוסין צריכים להיות שנה אחת לפחות, ובמשך השנה הזו אפשר לבטל את הנישואין על ידי החזרת הטבעות בפומבי, ואת הטבעות מתיכים ולא משתמשים בהם יותר לאירוסין. (מצויין גם לגבי הזכות הזו לבטל את האירוסין, שהשתמשו בה לעיתים רחוקות כי בני הלילית לא עושים טעויות בבחירות מהסוג הזה בד"כ)
- לא כל האהבות התממשו, כלומר היו מקרים שהאהבה הייתה חד צדדית. חלק טענו שזו בגלל ארדה המושחתת, חלק בגלל הצל שתחתיו האלדאר התעוררו, וחלק שאמרו שזה בגלל האהבה עצמה, בגלל החופש של ה-Fea, של הרוח/נשמה, שהייתה מיסתורית מטבעה אצל ילדיו של ארו.
- לאחר לפחות שנה מהאירוסין, החתונה התקיימה וזה אורגן על ידי שתי המשפחות. בסיום הסעודה הזוג עמדו קדימה מול כולם, והאם של הכלה והאב של החתן שילבו את הידיים של הזוג ובירכו אותם. את ברכה זו לא שמעו בני האדם, אבל נאמר שהאלדאר מזכירים את שמה של וארדה כעדה על ידי האם ואת שמו של מאנווה מזכיר האב כעד (מי שזוכר, גם בשבועת פאנור מזכירים את שמותיהם כעדים) וגם בסוף מוזכר שמו של ארו, שאת שמו בני הלילית מזכירים לעיתים רחוקות, זה כמובן בגלל חשיבות המעמד.
- המאורסים אז מחזירים את טבעות הכסף (ושומרים אותם כמובן) ובמקומם הם מביאים אחד לשני טבעות זהב. את הטבעות שמים על האצבע המורה ביד ימין.
- אצל הנולדור היה מקובל שאם הכלה תיתן תכשיט כלשהו לחתן, וכך גם אב החתן לכלה. התכשיטים האלו לפעמים ניתנו לפני החתונה, ככה התכשיט שגאלאדריאל נתנה לאראגורן הוא מתאים לתיאור הטקס, גאלאדריאל לקחה במקרה הזה את תפקיד הבת שלה שעברה לואלינור.
- חוץ מזה על הנישואין חשוב להבין שהם לתמיד, כלומר עד לסופה של ארדה. אבל אם אחד מהזוג מת מסיבה כלשהי והוא לא רוצה לחזור לחיים, אז הנישואים מבוטלים ומי שנשאר חי יכול להתחתן בשנית. טכנית כל הסיפור הזה לא היה מתוכנן, והוא בגלל ארדה המושחתת, והחוק הזה הוכרז בגלל הסיפור של פינווה ומיריאל. לאחר שהיא לא רצתה לחזור פינווה ביקש ממאנווה עצה והוא הביא את הואלאר ואת הנהגת האלדאר לדיון בנושא שם נעשו החוקים במקרה הזה של המוות והקשר שלו לנישואים.
- ועוד משהו, כמובן שזה תיאור של טקס נישואין באמאן, ולבני הלילית שנשארו בארץ התיכונה סביר להניח שהיו טקסי נישואין שונים.